logo

ENERGIJSKI BANČNI RAČUN

Imate tri bančne račune:

 • Levega, na katerega lahko polagate denar – brez omejitev, kolikor hočete, le dvigniti ga ne morete nikoli več.
 • Srednjega, na katerega lahko poljubno polagate denar in ga dvigate – kadarkoli želite in kolikor želite.
 • Desnega, na katerega lahko sicer polagate denar, ne veste pa, ali ga boste lahko kdaj tudi dvignili.

  Preden berete dalje, odgovorite na vprašanje:
  Na katerega od teh računov boste polagali denar?

  Denar lahko vložite le na en račun, lahko ga poljubno razporedite na dva ali vse tri od teh računov. Imate sto odstotkov denarja.
  Koliko ga daste na levi, srednji in koliko na desni račun?
  Odgovore zapišite, da boste kasneje v razlagi lahko ugotovili, kako funkcionirate. Sedaj berite dalje.

  Koliko vaših misli in energije je usmerjenih v preteklost? Razmislite in odgovorite v odstotkih od 0 do 100 ter odgovor zapišite. Koliko vas skrbi prihodnost? Razmislite in odgovorite v odstotkih od 0 do 100 ter zapišite.
  Če gornje denarne račune pretvorimo v energijske račune, je levi račun vaša preteklost, srednji račun je sedanjost, desni račun pa je vaša prihodnost, tisto, kar šele bo, ko bo, če bo.
  Sedaj preverite, kaj ste zapisali. Koliko denarja ste vložili na levi račun? Koliko vaših misli je usmerjenih v preteklost? Seštevek predstavlja delež energije, ki jo imate ujeto v preteklost. Kakšni so vaši »izvidi«? 10, 20, 30 odstotkov? To pomeni 10, 20, 30 odstotkov vaše energije, ki je ujeta v preteklosti in vam ni na razpolago tukaj in sedaj.

Preverite še, kaj ste zapisali pri desnem računu. Koliko denarja ste vložili na desni račun? Koliko vas skrbi prihodnost? Seštejte; 10, 20, 30 odstotkov? Tudi ta energija je vezana, in sicer vaši prihodnosti in vam prav tako ni na razpolago za de- lovanje zdaj.

Če ste 100 odstotkov denarja vložili na srednji račun in se po nepotrebnem ne ubadate s preteklostjo in vas ni strah priho- dnosti, vam čestitam. Delujete v sedanjem trenutku.

Pri denarju nam je kristalno jasno, da ga ne bomo vlagali na račun, od koder ga ne moremo dvigniti (levi in desni). Pri energiji in mislih pa se zaplete, čeprav stvari funkcionirajo po istem principu. Denar = energija = misel.

Če je 20 odstotkov vaših misli ujetih v preteklost in vas 30-odstotno skrbi prihodnost, pomeni, da tukaj in zdaj funk- cionirate le s 50 odstotki energije. Lahko si čestitate. Pomis- lite, kaj vse vam kljub temu uspe doseči. Samo pomislite, kaj vse vam še bo, ko boste uporabljali 100 odstotkov energi- je zdaj, v sedanjosti, ko z njo zares lahko nekaj naredite. Nič več za »travmiranje« o preteklosti in skrbi o prihodnosti. Preteklost je mimo, četudi še toliko svojih misli (energije) vlagate vanjo. Se ubadate z njo v smislu: vse bi bilo drugače, če bi namesto tega naredil tisto; kako bi bilo, če bi se odločil drugače, in ne tako, kot sem se … Zgodila se je, ne morete je več spremeniti. V bistvu samo zapravljate svojo energijo, ko se ukvarjate s »kaj bi, če bi« scenariji. Sprejmite preteklost. Poglejte, zakaj se je zgodilo, kar se je. Naučite se iz nje, da je ne boste ponavljali. Nehajte se ukvarjati z njo. S tem sprostite ujeto energijo in jo prenesete v tukaj in zdaj. Ko ste energijo poklicali nazaj iz preteklosti in prihodnosti, jo imate na razpolago 100 odstotkov za to, da delate tukaj in zdaj, ko edinole resnično lahko nekaj storite.

Ko ste s pozornostjo in energijo tukaj in zdaj, delajte stvari korak za korakom. V vsak korak vložite 100 odstotkov po- zornosti in energije. Vaš dosežek bo tako sestavljen in samih 100-odstotnih korakov.

Tako je tudi končni rezultat lahko le 100-odstoten.

Svojo prihodnost si kreirate sami, na podlagi svojih seda- njih misli. Pomembno je, da to niso misli negotovosti in strahu. Razmišljajte o tem, kaj si želite, ne o tem, česa se bojite. Srečno, zagotovo vam bo uspelo.

Misel = energija = denar. To, o čemer razmišljate, si ustvarite (kupite).

(Odlomek iz knjige “Zdravje in Jaz – Prijatelja”, avtorica Nena Veber; risba: Mandala Miselni odmev, avtorica Nena Veber)

emcc eia
emcc esia
global ethics