logo

KDO SEM, KAJ POČNEM, KAJ VAM IMAM POVEDATI?

Smo tisto, kar delamo iz dneva v dan. Odličnost ni dejanje, temveč navada.

Aristotel
Nena Veber
Nena Veber

Verjamem

da v življenju ni naključij. Na-ključ-je. So le KLJUČI. Življenje nam jih ponudi. Na nas je, da smo pozorni. Da zaznamo, vidimo, slišimo, čutimo kaj se nam dogaja. Da te ključe prepoznamo.

Smo nanje pripravljeni? Jih upamo vzeti? Odkleniti naslednja vrata na naši poti razvoja? Zakorakati svojim izzivom nasproti?

Največji osebni izziv v življenju mi je, kot “Delfinu” Sergia Bambarena, premagati meje znotraj sebe in jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je to mogoče. To mi je vodilo pri delu.

Z vsemi Vami, ki želite, tako kot jaz, iz sebe iztisniti tisto najboljše, kar prinašamo s seboj v ta prostor in čas. Globoko verjamem, da zapisa o IKIGAI-u in vseh dejavnostih, ki se tu dogajajo, niste našli po naključju.

Namenjen Vam je. Ker ga potrebujete prav v tem trenutku. Veselilo me bo, če boste vzeli svoj KLJUČ, me poiskali in mi zaupali, da Vas podprem na Vaši poti in v Vašem procesu.

Vabljeni vsi, ki ste se pripravljeni začutiti, sprejeti. Preseči svoje »meje«. Omejujoča prepričanja, vzorce delovanja in razmišljanja. Zaceliti rane. Zadihati. Ponovno zaživeti v ravnovesju. Se dobro počutiti. Si postaviti cilje in jih uresničiti.

V IKIGAI-u se ukvarjam:

 • s coachingom (I.C. Integral coaching, Jungian Coaching, NLP coaching)

 • s supervizijo za coache in mentorje

 • z IMT® intuitivnimi mentalnimi treningi

 • s treningi za razvoj skupin

 • z work-life balance delavnicami in tečaji

 • s celostnim osebnostnim svetovanjem

 • s programi promocije zdravja

Sodelujem s posamezniki, podjetji, skupinami, vrhunskimi športniki, poslovneži, rekreativci, timi.

Osebne življenjske preizkušnje

so mi bile neprecenljivo darilo. Ko sem zbolela za rakom, pa moževa smrt zaradi raka. Pomagale so se mi spoznati. Videti, kaj se mi dogaja. “Zakaj ravno zdaj, pa zakaj ravno meni”?
Se ustaviti. Začutiti. Raziskati in razumeti kako delujem. Se poslušati. Ugotoviti, kako si pomagati. Poiskati in sprejeti pomoč.

Že kot “otrokinja” sem sanjala, da bom pomagala ljudem. Jih poučevala. Hotela študirati jezike, medicino, ekonomijo, psihologijo. Verjela, da mi bo uspelo. Ko bo čas. Za moje ključe.

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila študij Germanistike kot profesorica angleškega in nemškega jezika s književnostjo.

Vedno sem hotela premikati meje možnega višje. In sem jih. Na ta način preizkušala svoje sposobnosti. Po zaključenem študiju sem leta 1993 odprla eno prvih zasebnih jezikovnih šol. Tuje jezike smo poučevali tudi v »alfa stanju zavesti«. Za tiste čase prava revolucija. Danes uveljavljena tehnika. Živela sem svoje »jezikovne sanje«.

V letih 1997 do 2000 je naša družinica živela v Nemčiji. Začela sem se posvečati raziskovanju mentalne dinamike. Osebnostne rasti. Preizkušala energijske in intuitivne tehnike. Po vrnitvi sem od leta 2000 do 2007 delala v gospodarstvu. Na vodstvenih in vodilnih mestih v koncernu Mercator. Izpolnila se mi je še »ekonomska« mladostna želja. Zdrav način življenja in prehrane sta moje osebno vodilo. Luč sveta sta ugledala v projektu “5 na dan”, ki sem ga pripravila za Mercator. Poln vitaminov še danes živahno živi svoje mavrično, barvito življenje. Tako kot tudi jaz osebno.

Ves čas se dodatno izobražujem. To me osrečuje in izpolnjuje. Spoznavam energijske, intuitivne, mentalne tehnike dela. Jih preiskušam na sebi. Pomagajo mi biti v harmoniji s seboj in svojo okolico. Svoje izkušnje in spoznanja na delavnicah, osebnih srečanjih, coachingih in supervizijah uspešno prenašam na vse, ki to želijo.

Moja Katja in Mark pravita, da sem multipraktik. Včasih prav otročja, mami nooo!!! Odštekana, taka fina, ko si v svojem elementu, pravi mojko. Sem ponosna na to. Da se nisem pozabila igrati. Ostati igriva.
Po duši sem mavrični metulj. Ki verjame, da so sanje zato, da jih sanjamo. Uresničujemo. Živimo. Letimo. Se sebe ne bojimo. Da si zaupamo. Da upamo.

Če verjameš, da zmoreš, ali če verjameš, da ne zmoreš, v obeh primerih imaš prav!

Henry Ford

Ker sem verjela da zmorem, sem leta 2008 sem ustanovila Altheo. Althea® center Zdravja in Harmonije, kjer deluje vrhunska fizioterapija in specialistične ordinacije. Poznana in priznana zaradi osebnega pristopa in celostne obravnave. Odličnih terapevtskih rezultatih. V okviru Althea centra sem od 2008 do 2021 uresničevala »medicinski« in »psihološki« del otroških sanj.

Ni na-ključ-je, da so center Althea® našli, ko je bil njihov čas za nas, hokejist Anže Kopitar, biatlonec Jakov Fak, deskar na snegu Žan Košir, tenisač Blaž Kavčič, mojster borilnih veščin Denis Chorchyp, skakalec Peter Prevc, motociklist Miran Stanovnik, ultramaratonec Lojze Primožič, Jure Robič in Ruth Podgornik Reš. In še mnogo drugih vrhunskih športnikov, reprezentanc (biatlonska, skakalna, smučarska, nordijski kombinatorci, deskarji na snegu, tekači na smučeh, hokejisti, košarkaši, atleti, tekači in maratonci, boksarji…). Altheo sem prodala v 2021, saj sta se moja vizija in poslanstvo v centru končala in začutila sem, da je čas, da grem naprej v nove zgodbe. 

V letu 2020 sem ustanovila IKIGAI, v okviru katerega sedaj nadaljujem z ozaveščanjem in uresničevanjem svojih srčnih želja, odkrivanjem svojega IKIGAI-a: »Razlogov za življenje«.

Pri delu me vodi moto:

Smo tisto, kar delamo iz dneva v dan. Odličnost ni dejanje, temveč navada.

Aristotel

Moja strokovna izpopolnjevanja med drugim vključujejo:

 • ICF PCC coach (Professional Certified Coach, International Coaching Federation)

 • EMCC EIA SENIOR PRACTICIONER coach

 • EMCC ESIA SUPERVISOR for Coaches and Mentors

 • ACTP I.C.Integrative Coaching (2019-2020)

 • ACSTH ICF Jungian Coach (2018-2019)

 • INLPTA NLP Master Coach (2012-2015)

 • INLPTA NLP Trainer (2015-2016)

 • IMT® intuitivni mentalni inštruktor in trener (1999)

 • BARS®: Access Bars®, Access Energetic Facelift™, Body Process: Sight & Insight (2014-2015)

 • Usui Shiki Ryoho Izvorni Reiki (osebno mojstrstvo, III A) (2014)

 • RPT reference point praktik (2010)

 • Energy Kinesiology TFH practitioner (2011)

 • starQI® inštruktor in terapevt (2013)

 • Tecar® terapevt (2008)

 • Bionic care® inštruktor in terapevt (2009)

 • Theta healing DNA praktik I. in II. (2009)

emcc eia
emcc esia
global ethics